Ingrediënten
(Op kamertemperatuur)
Tip: maak de taart een paar dagen eerder, dan trekt de appelsmaak in het deeg hmm.
Bereiding
Wel de rozijnen in lauwwarm water en dep ze droog. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng de appelblokjes met een paar eetlepels van de suiker en de kaneel,
rozijnen, custard en havermout. Zet in de koelkast.
Vet de springvorm in met boter. Doe het zout, bakmeel, suiker, vanillesuiker, boter en 2/3 van het ei in een beslagkom. Kneed het geheel tot een een paar bollen deeg. Bekleed met 2/3 van het deeg
de bodem en de rand van de springvorm en strooi wat paneermeel op de bodem. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Bestuif het aanrecht met wat meel. Vorm van de rest van het deeg rolletjes en leg ze kruislings over het appelmengsel. Druk ze plat. Bestrijk met de rest van het ei de rolletjes en de rand van de
taart. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin in de oven op 175 graden. Verwijder de springvorm voordat je gaat snijden (minimaal 1 uur laten staan). Serveer met zelf geklopte
slagroom.
Fijn feest!